0
Артикла: 0
Укупно: 0,00рсд
КорпаПлаћање

Matični sok aronija – hladno ceđeni, organski

999,00рсд1.399,00рсд

Matični sok aronija – hladno ceđeni, koji je potpuno drugačiji od ostalih na tržištu Srbije, pravi se hladnim ceđenjem i ne sadrži druge aditive – vodu, šećer ili konzervans. Ono što ga čini potpuno jedinstvenim u Srbiji i šire je i činjenica da sadrži minimum 22 briksa (jedinica za merenje aktivne suve materije – u ovom slučaju 22% aktivne suve materije).

NAPOMENA: BESPLATNA ISPORUKA SAMO ZA PORUDŽBINE UKUPNOG IZNOSA VEĆEG OD 4.000,00 RSD

Nutricionisti često preporučuju čisti matični sok aronija za detoksikaciju organizma, koji se obično konzumira ujutru posle buđenja i pre doručka (mala čaša od 0,03l). Pošto je zdravlje u kome se uživa, ukusno je u limunadi ili prirodnom soku od pomorandže, jabuke ili ananasa.

ZAŠTO MATIČNI SOК ARONIJA?

Aronija je snažan antioksidans koji sprečava stvaranje slobodnih radikala i degeneraciju zdravih ćelija u ljudskom tkivu i krvnoj plazmi pa time usporava i proces starenja organizma. Za ovo su zaduženi antocijanini, tanini, vitamini C i E. Pored ovih vitamina, bogata je i vitaminima A, B2, B6, B9 i vrlo retkim vitaminom P. Od minerala obiluje kalcijumom, kalijumom, gvožđem, molibdenom, manganom, fosforom i jodom. Sadrži i redak voćni šećer sorbitol. Nema prirodnih neprijatelja pa je ne treba prskati, čime dodatno potvrđuje svoj status zdrave hrane.

Matični sok aronija ima značajne medicinske prednosti:

  • Aronija je namirnica bogata hranljivim materijama, koja sadrži širok spektar vitamina i minerala, uključujući cink, magnezijum, gvožđe i vitamine C, B i К.
  • Specifične vrednosti hranljivih materija će varirati u zavisnosti od načina na koji se aronija uzgaja i priprema, tako da svaki brend treba ispitati pojedinačno.
  • Istraživanja sugerišu da aronija može imati značajne zdravstvene koristi u smislu borbe protiv rasta određenih karcinoma i povezanih oštećenja organizma.
  • Čini se da aronija takođe ima značajne pozitivne efekte u smislu insulina i poboljšanja imunološke funkcije. Ovi efekti mogu biti posebno dragoceni za osobe sa dijabetesom ili predijabetesom.
  • Naučnici i istraživači veruju da bobice aronije mogu imati zaštitne efekte na jetru, kao i da pomažu u smanjenju simptoma i oštećenja povezanih sa stomačnim poremećajima.
  • Кonačno, čini se da je aronija efikasna u smanjenju krvnog pritiska i opuštanju krvnih sudova. Neki istraživači sugerišu da bi to moglo biti korisno sredstvo u lečenju vaskularnih bolesti.
  • Čini se da nema dobro dokumentovanih dokaza o zdravstvenim rizicima povezanim sa aronijom, iako su suva usta uobičajena nuspojava konzumiranja koja bi nekima mogla biti neprijatna.
Додатне информације
Zapremina:

500ml, 750ml

Можда ће вам се свидети …